In het ziekenhuis

Beleef film vanuit je bed.


JEF in het ziekenhuis is een project gericht naar kinderen met een beperkte mobiliteit zodat ook zij de beste jeugdfilms kunnen bekijken. 

Op het gebruiksvriendelijke online platform heb je het hele jaar door toegang tot de beste alternatieve jeugdfilms. Online wordt een deel van het festivalprogramma, gelijktijdig met het eigenlijke JEF festival, ter beschikking gesteld. Zo kunnen kinderen vanuit het ziekenhuis, revalidatiecentrum of zelfs thuis genieten van verschillende unieke festivalfilms. 

Bij elke kort- en langspeelfilm kan je kijken naar vooraf opgenomen inleidingen. Deze inleidingen worden opgenomen met de kinderjury, stagiaires of onze vrijwilligers. Alle kortfilms in competitie kunnen op dit platform ook een award winnen, gekozen door jou! Beoordeel elke kortfilm en die met de hoogste score wint de JEF in het ziekenhuis award!

In het aanbod streven we een diverse, kwalitatieve selectie na van exclusieve festivalfilms uit verschillende Europese landen. Het online platform is meer dan enkel film kijken en biedt extra materiaal aan. Zo kan je je mening delen van de bekeken films, stemmen, afbeeldingen delen, zelf leren experimenteren met de films via de JEF makers pagina en in contact staan met kinderen in de andere deelnemende landen. Op deze manier is het mogelijk je eigen verhalen en creativiteit te delen vanuit je bed in het ziekenhuis, thuis of in het revalidatiecentrum. 

JEF in het ziekenhuis groeit!

Samen met het Kroatische Kids meet Art, het Zweedse BUFF International Children and Young People's Festival, de steun van de Europese Commissie en giften vanuit Music For Life wordt JEF in het ziekenhuis ondersteund en groter dan ooit tevoren. Hierdoor breidt het aanbod op het online platform voor kinderen in ziekenhuizen uit, waarbij elke partner de beste kort- en langspeelfilms selecteert. We willen andere Europese festivals stimuleren om na dit pilootproject deel te nemen en een nog groter Europees platform mogelijk maken.


I.s.m. Kroatische Kids meet Art, Zweedse BUFF International Children and Young People’s Festival, Bednet, UZ Gent, Revalidatiecentrum Pellenberg Leuven, Revalidatiecentrum Pulderbos Zandhoven, GZA Sint-Augustinus Antwerpen, Koningin Paola Kinderziekenhuis Antwerpen, UZ Antwerpen, UZ Leuven, UZ Brussel, Sint-Trudo Ziekenhuis Sint-Truiden, AZ Nikolaas Sint-Niklaas en giften vanuit Music For Life. Met de steun van Creative Europe - MEDIA Programme of the European Union.