Charlie en Hannah gaan uit, in première met afterparty op JEF festival

  • 21/12/2017
  • W JEF festival

Het JEF festival, dat plaatsvindt van 4 t.e.m. 20 februari, pakt bij elke editie uit met een gevarieerd programma van activiteiten en exclusieve filmvertoningen. Ook voor jongeren is er een programmatie op maat. Zij kunnen in première Charlie en Hannah gaan uit ontdekken, en al dansend de avond afsluiten.

Op het JEF festival, dat tijdens de krokusvakantie loopt in Antwerpen, Brugge, Gent, Kortrijk en Strombeek-Bever, kan je genieten van verschillende premières, waaronder die van de Vlaamse film Charlie en Hannah gaan uit. Het debuut van regisseur Bert Scholiers volgt een groep vriendinnen die een nachtje gaan stappen. Evelien Bosmans, Daphne Wellens en Frances Lefebure zijn te zien zijn in deze frivole, absurde komedie, die eerder al geselecteerd werd voor het eigenzinnige Amerikaanse Slamdance festival. Vanaf 14/02 in de bioscopen, maar al in première op het JEF festival. De vertoning, in aanwezigheid van de actrices, wordt afgesloten met een afterparty met DJ Bootsie Butsenzeller.


Het JEF festival heeft een specifieke jongerenselectie. Zo hebben jongeren al lang een vaste plek op het festival verworven met hun eigen programma, waarbij ze actief betrokken worden bij de filmselectie. Zij schotelen hun leeftijdsgenoten eigenzinnige en gedurfde producties voor die de leefwereld van jongeren op een originele manier benaderen. Wat kan je nog meer verwachten? Dit jaar zijn dat o.a. de punky coming-of-age film London Town, de docu-fictie Drib - de inside story achter een misgelopen energiedrank-marketingtruc - en The young offenders, een bom cinefiel dynamiet over twee tieners die er op uit trekken om een vermiste lading cocaïne buit te maken. 

Ontdek het volledige programma vanaf 8 januari op de festival website. Tot dan kan je terecht op www.jeugdfilm.be.