Doe mee

JEF makers YouTube tweedaagse

Maak jij graag filmpjes en ben je tussen 10 en 14 jaar oud? Heb je zin om jouw kennis over film te delen met anderen? Doe dan mee aan de YouTube tweedaagse! Kaap het kanaal van JEF makers. Je bedenkt samen leuke how-to-filmpjes. Vervolgens ga je aan de slag met de camera en monteer je alles tot een flitsend geheel.

Datum: 23 en 24 augustus 2018
Locatie: Zuiderpershuis in Antwerpen
Kostprijs: €50 (incl. overnachting en eten)

Schrijf je in! We laten snel of je kan deelnemen. Voor meer info, mail naar meerdanfilm@jeugdfilm.be 

JEF makers

JEF makers selectie

De JEF makers selectie 2018 werd getoond op de JEF makersdag. Proficiat aan alle geselecteerden!  Nu ook te bekijken op ons YouTube kanaal! Alle films uit de JEF makers selectie worden nu ondertiteld en opgestuurd naar internationale filmfestivals. Binnenkort worden ze ongetwijfeld nog in andere landen vertoond. Hier kan je volgen hoe de filmpjes het er internationaal van afbrengen.

Stuur je film in voor JEF makers selectie 2019

Dit zijn de spelregels van de JEF makers selectie:

 • De films moeten volledig gemaakt worden door kinderen van 6 tot 14 jaar die in België wonen. Hulp van volwassenen mag.
 • Elk genre (documentaire, live action, animatie, experimentele film,…) wordt aanvaard.
 • Films duren niet langer dan 5 minuten (inclusief titel en generiek).
 • Elke deelnemer mag een of meerdere films inzenden.
 • Wie gebruik maakt van bestaande muziek en/of beelden, staat zelf in voor de rechten. Je moet toestemming hebben van de artiest, platenmaatschappij of Sabam.
 • De films moeten gemaakt zijn na 1 december 2017 en JEF bereiken voor de deadline van 1 december 2018.
 • Film inzenden: Registreer jouw inzending hier (te laat) én stuur je film en een recente foto van de filmmaker(s) naar meerdanfilm@jeugdfilm.be. Dit kan via WeTransfer. Een digitale link (naar Youtube of vimeo kanaal) is natuurlijk ook goed.
 • De selectie van de films die vertoond worden op het JEF makersdag gebeurt door JEF. Deze beslissing is niet aanvechtbaar door de deelnemers.
 • Ingezonden films kunnen mogelijk worden uitgezonden op televisie, aangeboden via websites of opgenomen in een compilatie die ter promotie zal verspreid worden.
 • JEF zal de geselecteerde films inzenden voor de preselectie van internationale filmfestivals voor jongeren.
 • De ingezonden films worden opgenomen in het archief. Door deelname aan de JEF makers selectie stemmen de deelnemers in met het gebruik, reproductie en vertoning van hun film. JEF verbindt er zich toe om de ingezonden films niet te gebruiken voor commerciële doeleinden.

Nadien wordt de selectie voorgesteld op verschillende evenementen en festivals. Bekijk hoe ze het er vanaf brengen...

Wil je  meewerken aan het JEF makerskanaal op YouTube

Van harte welkom! Stuur een mail met je ideetje(s) en contactgegevens en we nemen snel contact met je op. Voor alle informatie, het aanvragen van affiches, etc. kan je terecht bij meerdanfilm@jeugdfilm.be.